1 Feb 2017

Coming back! My 2017's story

For my first post after years, lets's start with ASSALAMUALAIKUM guys! It's been ages since my last post. First of all, im sorry if most of the movies/drama cant be watched. im tired choosing which one to delete. so, i just let it be in my blog. ya! i dont actually care whether those can be watched or not. so, how's going on guys? cakap melayu lah. senang sikit kan haaa.. dulu last aku active main blog ni, maybe umur aku dalam 13-14 tahun macam tu lah. And sekarang ni, aku dah beumur........................ 18TAHUN!! gosh. dah habis dah spm aku ni. relax relax tkde buat apa kan, so aku rasa nak main balik la blog sbb dh lama tinggal. camne nk taip pun susah sbb lama xsentuh laptop. kalau ye pun, untuk print something or for my homeworks! fyi, ive changed this blog name from hujanpanas011 to afiqhaikals. s is not for plural but for belonging okay haha tkpsl psl nanti ckp aku ni banyak la apa la hahha. since i dont want to update any movies/drama or whatsoever, i changed it to my own name. cause i'll only focus on sharing my experiences. so, be noted that ive changed the title!

Okay, since i want to start blogging back, aku ada banyak sangat nak kongsi tapi..... tangan aku mmg lmbt menaip dah. tkmcm dlu, menaip je, laju jeeeee.. sekarang ni, pakai dua jari je. tu pun asyik typo. yelah dah lama tk menaip. bertahun dahh kan. so, what've i been doing for these years eh? now aku tengh ambil lesen kereta. esok aku akan ke ujian undang2/komputer di rilek pengkalan chepa. hmm saya ambil lesen kereta dan motor. harga idk sbb tkingt.

First day aku dekat akademi memandu nasrom (tmpt aku daftar lesen memandu), masa tu awal pagi lagi, ayah aku hntr mak aku dkt sekolah dlu (fyi, mak aku cikgu smk), baru dtg ambil aku dalam 7.40 cmtu la. aku dah siap siap dah. sebab kena daftar pkul 8 (actually pkul 8-9.30, tpi aku malas beratur and aku nk rebut kerusi depan). aku ni jenis yang tksuka baju berkolar. aku rimas. memang rasa mcm ada serangga je dkt tengkuk haha. biasala, aku gemuk so tksuka la pakai baju berkolar. lemas dan rimas! orang lain idk lah apa rasa. ok sambung balik. so kak kerani tu pggil "sapa nk ambil kpp01 harini? yang kelas mula2 tu. sila datang sini ye". so aku tknampk org pegi, aku pon apa lgi, pegi jela depan. dia tanya " bru nk ambil lesen ye?'" aku jwb ye.

pastu dah selesai byr semua, ayh aku kasi  duit utk makan (kawan aku ckp dia ada bagi kupon utk makan tpi pagi tu dia tkbgi. so aku ingt maybe promosi dh hbis kot. so aku ambk jela duit tu. tup tup dia bagi kupon dlm kelas rupanyaaa) . then aku masuk dlm kelas. tnggu 1/2 jam, tkde org masuk. pastu ada la bdk pompuan sorang msuk then bdk laki. kelas muat 50 orng tpi tkkan 3 org je kot? hmm maybe takrmai yg nak ambil lesen motor. so, kami bertiga jelah dlm kelas. memang syok jugk. cikgu pun best best je.

Tu baru kelas motor adik kakak abang pakcik makcikkk weiiiiiiiiii.. haih kelas kereta aku hari sabtu tu la. selang 2,3 hari drpd kls motor. masa kls kereta ni, ayh aku tkde la msuk dlm office dia. ayh aku hntr je. kalini aku expect msti tkrmai jgk. sekaliiii 10org sekelas. tapi, okay sangat dah sbenarnya.. slalunya 50 orang weiiiiii!! aku tkthu la cm mana diorang sumbat 50 org dlm kelas tu. msti tkbest.

since aku tkdpt bku teks lagi for both licenses (sbb stok habs, so diorang suruh call dlm masa sminggu kot kot ada stock), aku pun call lah. and alhamdulillah dah ada stok. aku pun pegi la dgn ayh aku keeskanya. aku msuk sorang2. rasanya dlm pkul 12 cmtu. tkrmai org msatu. aku tggu kejap then tgk org dkt kaunter blah, aku pun masuk lah. tpi pelik lah diorang tkpakai sistem nombor mcm dkt bank atau hospital. susah lah nak berebut mcmtu. kan ramai yg nk ambik. haihh.. aku pegi kaunter then dia tanya "ye?" aku ckp la aku nk bku teks. so dia ckp dgn org sbelah psl booking test. aku dgr booking test kan, tpi aku nak bku teks. aku ckp dlm hati, kak ni dgr tak apa aku nak? dia silap dgr kot. aku punnnnnnn, "kakkk saya nak buku teksss. buku teks" dia pun ckp "sabar boleh?" dengn pandangan dia tu mcm rimau, aku pun dgn malunya pandang bawah je. aku bukan apa, aku tkut dia silap dgr. rupanya aku yg silap. dia tgh ckp dgn org sbelah kot psl org lain hmm.. dia pun kasi aku buku teks, bgi blik ic aku then tnya nk booking exam bila. alhamdulillah akhir tu sblum aku pegi, dia senyum jugak dkt aku. lega la sikit rasa. kes aku ni tksteruk kes kawan aku lgi yang kena mrh truk dkt kerani tmpt dia. hebat la kawan aku bleh tahan dgn dia hmm..

then kak kerani tu ckp, nnti nk exam, dtg sini dlu tau ambil sijil kursus. aku pun " oo okkkk" sbb aku tkut kan nk tnya bnyk2. kang kena marah lgi.. balik tu aku terus whatsapp akademi tu, tnya balik "xpe ke klau ambil sijil tu sbelum hri exam?" (sbb aku mls la pegi bnyk tmpt. ayh aku dh la busy. dia pun ckp boleh. so harini, aku pegi la ambil sijil tu. dua dua skali. sijil kursus motor dan lesen. then, esok lah aku kena pegi terus dkt rilek tu.. nervous pun ada hahha.. letih la mak aiii asyik lesen jeeeee.. hmmmmmmmmm okay lah nanti aku update lgi yee. byee! assalamualaikum

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resepi Aglio Olio Paling Simple (The Simplest Aglio Olio's Recipe)

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia Okay. dah nampak kan tajuk dekat atas? ye aku nak kongsi pasal resepi makanan itali yang ramai...